Home · Eveniment


Unde ne sunt umoriştii gorjeni?

După trei zile de umor, s-a încheiat şi ediţia din acest an a Festivalului de umor „Ion Cănăvoiu”, fiind decernate, pe secţiuni, foarte multe premii. Astfel, la secţiunea volum: Stelian Filip, din Constanţa, pentru volumul „Fabuliada”, Editura Eminescu, 2009; Marian Popescu, din Cluj-Napoca – epigrame, volumul „Gânduri ascunse”, Editura „Casa Cărţii de Ştiinţă”, Cluj-Napoca, 2009; Gheorghe Guzrău, din Galaţi – fabule, volumul „Împunsături blajine”, Editura Sinteze, Galaţi, 2008; Gheorghe Bâlici, Chişinău – epigrame, volumul „Coşul minim de râs”, Editura Magna Princeps, Chişinău, 2009; Carmen-Chioinea, din Iaşi – proză, volumul „Hai că-nchide la non stop”, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2009; La secţiunea epigramă: Pr.I – Constantin Tudorache, din Ploieşti; Pr.II – Alecsandru Gecse, din Braşov; Pr.II – Gheorghe Bălăceanu, din Iaşi; la secţiunea proză scurtă: Pr.I – Constantin Ţânţea, din Vaslui; Premiul special al juriului, Sabin Caziuc, din Botoşani; la secţiunea fabulă: Pr.I – Gheorghe Şciop, din Sibiu; Pr.II – Nicolae Căurceru, din Piatra Neamţ; la secţiunea parodie: Pr.I – Ion Fârte, din Baia Mare; la secţiunea caricatură: Pr.I – Romeo Răileanu, din Lugoj; Pr.II – Cristian Vecerdea, din Lugoj.

 Citeste tot articolul |    04:26

Muncă decentă în România

CNS CARTEL ALFA

Liderii organizaţiilor din ţară au fost prezenţi la Consiliul General al CNS Cartel ALFA ,organizat în 26-27 iunie a.c, la Mamaia.
Din delegaţia de la Gorj au făcut parte Pompiliu Popete, preşedinte Cartel Alfa Gorj, Ion Mihalcea, vicepreşedinte şi Marin Golea, preşedintele sindicatului EM Rovinari.   
Printre problemele care frământă lumea sindicală, în această perioadă, sunt lupta pentru păstrarea locurilor de muncă şi adoptarea legii salarizării, aşa cum a fost convenită cu partenerii sociali.
Reprezentanţii minerilor au solicitat ministrului Muncii, Marian Sârbu, prezent la Consiliul General al Cartel Alfa, ca personalul din minerit să poată ieşi la pensie tot în aceleaşi încadrari ca şi până acum , având în vedere condiţiile grele de muncă (în cazul în care va creşte, în Legea Pensiilor, vârsta de pensionare). De asemenea, Ioan Feurdean a cerut ca OUG 116/2006, privind disponibilizările, să fie reavizată cât mai repede. Răspunsul ministrului muncii a fost această Ordonanţă este vizată de toţi miniştrii si speră să fie aprobată în următoarele şedinţe de guvern.

 Citeste tot articolul |    17:05

Grevă la Penitenciar

Cei 260 de angajati ai Penitenciarului din Târgu Jiu au intrat în grevă japoneză. Ei sunt nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează. Angajaţii din Penitenciar au purtat banderole albe ca urmare a indiferenţei Ministerului Justiţiei faţă de sistemul penitenciar. Ei spun că lucrează în condiţii degradante şi umilitoarea, au salarii mici, iar condiţiile din penitenciare sunt la nivelul celor din anii 60. Florin Şchiopu, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea 2004“ a declarat că dacă nu li se vor rezolva măcar o parte din revendicări, angajaţii vor trece la următorul pas.

 Citeste tot articolul |    17:04

Depozit ilegal de carne în Târgu Jiu

Reprezentanţii DSV, ai Gărzii Financiare şi ai Poliţiei au descoperit un depozit ilegal de carne, în Târgu Jiu, în care existau peste 1.600 de kilograme de carne de vită şi pui. Carnea era îngrămădită într-un depozit nedotat cu lăzi frigorifice, care să permită deţinerea ei în condiţii optime. O parte din produse erau vizibil atlerate. Reprezentanţii organelor de control au cântărit carnea şi au confiscat întreaga cantitate pentru a fi distrusă, aceasta fiind improprie consumului uman. Ion Iliuţă, director coordonator al DSV Gorj a declarat că agentul comercial care avea închiriat depozitul, se pare că este acelaşi care a mai fost amendat şi iarna trecută: ,, Se pare că acest depozit aparţine aceluiaşi agent economic pe care în urmă cu câteva luni l-am amendat tot pentru acelaşi lucru. Acum DSV va aplica agentului economic o sancţiune de 50 de milioane de lei vechi, urmând ca şi colegii de la Garda Financiară şi cei de la Poliţie să facă verificări’’.

 Citeste tot articolul |    17:04

“Specialişti” în furturi de animale

Cinci tineri din Fărcăseşti şi Dăneşti au găsit o modalitate de a face rost de bani pe munca altora. Din luna aprilie şi până în prezent tinerii au furat 22 de bovine din comunele aflate în apropierea oraşului Rovinari. Nicoleta Nimară din Câlnic a rămas fără cinci animale. Femeia spune că ar fi în stare să intre peste cei cinci suspecţi, aflaţi în sediul poliţiei şi să îi ia la bătaie. ,,I-aş face praf. Aş mânca pur şi simplu carne din ei. Sper să se facă dreptate pentru că vitele pe care le-au luat reprezinta munca mea şi le-am crescut ca pe nişte copii’’, ne-a spus femeia cu lacrimi în ochi. Un alt păgubit din Negomir povesteşte că el era chiar prieten cu unul dintre hoţi. Nicuşor Buzatu a declarat că îl cunoştea pe unul dintre hoţi de mai bine de un an: ,,Anul trecut i-am dat unuia dintre ei o vacă. El ştiind unde le ţin, având şi alţi colegi, probabil s-a folosit de ei şi mi-au furat trei capete, luni după Paşti’’.

Cei cinci tineri nu s-au sfiit să fure animale chiar de la stâna uni cioban din Pinoasa. Bătrânul, Ion Silviu, din Negomir spune că a rămas fără trei vaci într-o singură noapte: ,,Am avut două vaci priponite şi una nepriponită. Când m-am dus să le mut, nu le-am mai găsit. Am întrebat un alt cioban din zonă şi mi-a spus că nici el nu își mai găseşte o vacă. Eu nu vreau decât să îmi dea banii, pentru că eu de pe urma lor trăiesc’’.
Vitele erau furate, tăiate şi apoi carnea comercializată în Tâgu Jiu.

 Citeste tot articolul |    17:03

Două trenuri, unul accelerat şi unul personal, au fost blocate de către impiegaţii de mişcare

Trenul accelerat care venea de la Bucureşti, în direcţia Târgu-Jiu, a fost oprit în staţia Amaradia, iar cel personal, care se îndrepta spre Petroşani, a fost oprit în Halta Budieni. Zeci de pasageri au rămas fie blocaţi în cele două treburi, fie au găsit alte mijloace de transport pentru a putea ajunge în siguranţă la destinaţie. Impegaţii de mişcare care au recurs la un protest spontan, sunt nemulţumiţi de viitoarele disponibilizări din sistem şi de faptul că nu şi-au primit salariile şi nici primele de vacanţă.

Protestul impegaţilor de mişcare vine după ce 40 la sută dintre angajaţii CFR Marfă au intrat, începând de miercuri, în şomaj tehnic prin rotaţie, timp de trei luni. Decizia a fost luată de acţionarii CFR Marfă şi vizează reducerea cheltuielilor societăţii, grav afectată de criză.

 Citeste tot articolul |    17:02

Primarul din Turburea şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier

Primarul comunei Turburea, Daniel Ursulescu, şi-a pierdut viaţa, ieri dimineaţă, într-un accident rutier pe raza comunei Bengeşti-Ciocadia, din judeţul Gorj. Datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum – carosabilul fiind umed - autoturismul în care se afla primarul Ursulescu a derapat într-o curbă şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto şi rănirea pasagerului din dreapta. Medicii de la Ambulanţă, chemaţi la faţa locului, nu l-au mai putut salva pe Daniel Ursulescu. Edilul era la primul său mandat şi mergea la Bucureşti pentru a obţine avizele necesare unui proiect pentru comună.

 Citeste tot articolul |    14:56

Verdict în cazul celui ce a luat viaţa prof. Bunoiu

Iată că, după mai bine de un an şi ceva, magistraţii Tribunalului Gorj au dat sentinţa în cazul uciderii prof. Dumitru Bunoiu, fostul director al Grupului Şcolar „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, într-un stupid accident de circulaţie, al cărui autor, poliţistul Sabin Vieru, este condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Chiar dacă s-au încercat tot felul de manevre, sperându-se într-o pedeapsă mai uşoară, cel în cauză trebuie să dea socoteală pentru faptele sale nesăbuite, chiar dacă a purtat uniforma militară: se afla băut la volan, intrase pe contrasens într-o curbă foarte periculoasă şi avea viteză mare.

 Acesta a izbit în plin autoturismul condus de Dumitru Bunoiu, în care se mai afla şi Dumitru Becheriu. Încercările de salvare a prof. Bunoiu, la o clinică din Timişoara, au fost zadarnice, el a decedat după suferinţe foarte mari, lăsând în urma sa o familie îndurerată şi multe proiecte nefinalizate, la o vârstă când se bucura din plin de realizări, atât în sânul familiei, cât şi profesional, liceul „Magheru” fiind oglinda celor mai frumoase rezultate de care se poate bucura o asemenea instituţie şi un asemenea manager. Celălalt pasager a scăpat cu viaţă, rămânând însă infirm...

 Citeste tot articolul |    14:54

Viaţa ca o pradă - 06.07.2009

O adolescentă a vrut să-şi ia zilele, duminică, înghiţind un pumn de medicamente. Tânăra, în vârstă de doar 12 ani, a ajuns în stare gravă la unitatea de primiri urgenţe a spitalului judeţean. Fata a înghiţit 55 de pastile pentru diabet.

 Citeste tot articolul |    13:38

„Turişti” cazaţi în arestul poliţiei

• Doi tineri, acuzaţi de viol, au fost reţinuţi în arestul poliţiei pentru o perioadă de 29 de zile.

În data de 15 iunie a.c., poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore, pe Gheorghe B.C., de 27 ani şi Dumitru P.M., de 24 ani, ambii din comuna Bâlteni, iar faţă de Sever S., de 22 ani, din comuna Bâlteni, s-a luat măsura cercetării în stare de libertate.
În noaptea de 12/13.06.2009, cei trei suspecţi, exercitând acte de constrângere fizică, au întreţinut raporturi sexuale cu victima M.S., de 38 ani. Faptele s-au petrecut pe raza satului Moi, într-un canton folosit ca punct de pază la o staţie de clorinare a apei.
În 16 iunie a.c., Judecătoria Tg. Jiu a emis pe numele suspecţilor Gheorghe B.C. şi Dumitru P.M., mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de viol.

 Citeste tot articolul |    13:36

„Genocid” pe Jiu

Câteva sute de kilograme de peşti au murit, luni, după ce un baraj de pe râul Jiu, din apropiere de Târgu Jiu, a fost deversat pentru lucrări de întreţinere. Golirea barajului a durat câteva ore, timp în care peştii au fost lăsaţi să se zbată în apa plină de mâl. Pescarii au fost cei care au dat alarma. De dimineaţă când au venit la pescuit, oamenii au rămas şocaţi când au văzut că sute de peşti erau aproape morţi. Unii dintre ei au renunţat la undiţe şi s-au apucat să adune peşte cu mâna. Şeful Asociaţiei Pescarilor din Gorj, Nicolae Tonca, spune că moartea peştilor putea fi evitată, în cazul în care deversarea barajului se făcea treptat. "Dacă se făcea deversarea în două-trei trepte se evita acest dezastru. Apa se putea scurge mai uşor, dacă eram anunţaţi puteam face un plan comun, puteam să mutăm peştii dintr-o zonă în alta a lacului, puteam face ceva. Aşa, în schimb, peştii care scapă vii din baraj mor după ce trec prin apa turbionată de debitul puternic de la ieşirea din lac, acolo unde curenţii sunt extrem de puternici", a declarat Tonca.

 Citeste tot articolul |    13:30