Home · Comunitate · Ce mai citesc gorjenii pe... pereţi


Ce mai citesc gorjenii pe... pereţi

Foarte puţini sunt cei care mai urmăresc câte un anunţ afişat pe unde nici nu te aştepţi, în plin centrul municipiului, pe câte un zid, pe uşi, pe vitrine, pe stâlpi sau pomi, funcţie de inspiraţia cuiva, cel interesat de vreun serviciu anume. Dar ţi se pare foarte ciudat când de pe un afiş anume, plasat pe peretele Centrului de calcul din str. Confederaţiei, în vecinătatea Băncii Raiffeisen, îţi reţin atenţia cuvinte ca: „DICOT-DCCO”, „înşelăciune” sau „Prinţul de Monaco”.

Dar mai bine să reproducem textul în întregime:
Stimaţi cetăţeni,
Cei înşelaţi şi minţiţi cu minciuna „Surprise pentru Prinţul de Monaco” sunt rugaţi să se adreseze în scris la DICOT-DCCO, cu înşelăciune în detaliu şi acte xerox doveditoare, „Serv. Prinţul de Monaco” este o instituţie.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie B.dul Libertăţii nr. 122 Sector 5 – Bucureşti Telefon 021/319.38.33  021/319.38.56. E-mail sesizare@mpublic.ro
Mareşalul Maimuţă

Ciudat anunţ... Am accesat pe NET la adresa respectivă de e-mail şi, într-adevăr, am intrat pe site-ul Ministerului Public, cu aceeaşi adresă, telefoane etc., cu cele din anunţul respectiv. La fel, se confirmă, pe adresa „serv. Printul de monaco”, existenţa acestei instituţii care nu ne interesează, fiind o instituţie privată, cu fel de fel de activităţi şi servicii, sedii de firme, ambasade, băncii, service etc.
Mai departe, am accesat şi pe „surprise pentru printul de monaco”, dar mare lucru nu am aflat, nefiindu-ne de mare ajutor, datele prezentate fiind în limba engleză, legate tot de activităţile prinţului Albert de Monaco.
În schimb, am utilizat semnătura „mareşalul maimuta”, drept parolă, ajungând pe teritoriul marelui guru Gregorian Bivolaru. Capitol care nu ne interesează de nicio culoare.
De ce am făcut această „incursiune” în neantul NET-ului? Prima dată, am crezut că este vorba de un caz mai vechi din municipiul Târgu-Jiu, când am fost vizitaţi la redacţie chiar de „prinţul de Monaco” în persoană. Acesta ne-a înmânat o jalbă, sub numele său de târgujian D.C., afirmând că el este adevăratul prinţ de Monaco, fiind înlocuit la naştere cu un alt copil de către cei care urmăreau să pună mâna pe averea sa. Noroc că i-am cunoscut familia de mai mulţi ani de zile, lucrând chiar cu o soră de-a lui la o societate locală şi niciodată nimeni nu s-a făcut în vorbă despre reabilitarea prinţului...
Adevărul este că acesta a umblat mai mulţi ani prin străinătate, de unde s-a întors cu această „convingere”, hotărât să-i demaşte pe... uzurpatori.
Nu mai intrăm în amănunte, convinşi că în viitorul apropiat, după repunerea lui în drepturi, acest prinţ cu sânge nobil îşi va stabili reşedinţa la... Turceni.
Mare mai e grădina Ta, Doamne!

K. Iannis

   23:27