Home · Actualitate · Zilele Colegiului Naţional ,,George Coşbuc” din Motru


Zilele Colegiului Naţional ,,George Coşbuc” din Motru

Deşi înfiinţat de numai zece ani, Colegiul Naţional ,,George Coşbuc” din municipiul Motru şi-a făcut un nume în învăţământul gorjean şi chiar naţional. Dascăli de excepţie, conducători cu adevărate abilităţi manageriale, condiţii materiale optime de desăvârşire educaţională au dus la performanţe şcolare deosebite. Acest lucru este dovedit de rezultatele obţinute la olimpiade şi de numărul mare de proiecte educaţionale desfăşurate în cadrul Colegiului. Rememorarea evenimentelor ce au dat personalitate liceului, evocarea performanţelor, dar şi exprimarea artistică, sportivă sau civică a actualilor elevi se regăsesc în ,,Zilele Colegiului” ce-şi desfăşoară prima ediţie în perioada  21 mai-10 iunie 2010.

Directorii instituţiei, profesorii Valeriu Drulă, Rodica Marin, Constantina Negrea, împreună cu corpul profesoral şi Consiliul Elevilor au conceput un program care cuprinde o serie de acţiuni.  Cenaclul literar ,,Floare albastră” deja şi-a ţinut şedinţa de lucru, prilej cu care profesorul Romulus Iulian Olariu a lansat volumul de versuri ,,Ritmuri/Rituri”. Cei ce cochetează cu desenul şi pictura îşi deschid propria expoziţie, bucurându-se de participarea renumitului pictor motrean Florin Preda Dochinoiu. Vor fi zile dedicate muzicii, sportului, teatrului şi literaturii sau ştiinţelor. Astfel, liceeni vor fi ,,o zi student la fizică” prin vizita ce o vor face la Facultatea de Fizică a Universităţii din Craiova.

Trupa de teatru ,,Mimesis” a colegiului, în parteneriat cu Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu Jiu,  va susţine spectacole pe scena Casei Sindicatelor. La fel vor face şi şcolarii din ciclul primar cu ocazia zilei de 1 Iunie. În parteneriat cu Primăria municipiului Motru, elevii colegiului vor participa la o acţiune de ecologizare a spaţiului şcolii şi a împrejurimilor şi se va organiza o paradă a costumelor ecologice. Concursul interjudeţean ,,Cetăţeanul european” va fi un prilej nu numai de a  etala cunoştinţele despre Comunitatea europeană, dar şi de a se face noi prietenii cu elevii din alte licee.

Acestea sunt doar câteva acţiuni la care elevii  din C.N. ,,George Coşbuc” îşi invită părinţii sau prietenii şi se vor bucura de prezenţa oficialităţilor motrene. Da, elevii au mereu nevoie de sprijinul acestora, iar acum este o ocazie de a le încânta sufletul prin manifestările lor.

Andrei Răzvan Băleanu

   00:44