Home · Actualitate · Zeci de mii de sindicalişti au protestat


Zeci de mii de sindicalişti au protestat

Potrivit liderilor de sindicat, la manifestaţia de miercuri, din Bucureşti, au participat peste 40.000 de sindicalişti, potrivit estimărilor liderilor de sindicat.  Alte mii de bucureşteni au demonstrat pe străzile din jurul Guvernului, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de Executiv.
Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, în faţa zecilor de mii de protestatari că mitingul este dovada nemulţumirilor cumulate şi a gradului de mafie la care s-a ajuns. „Spune un nu hotărât. Nu acestor guvernanţi”, a spus Hossu. El a afirmat că după ce guvernanţii nu au vrut să vorbească cu sindicaliştii, acum au anunţat „marea realizare”: scăderea salariilor şi a pensiilor, anularea tichetelor de masă, a ajutorului de şomaj şi de asistenţă socială. „Ne-au cerut să fim solidari cu ei. Să fie ei solidari cu noi şi să-şi dea demisia”, a spus Bogdan Hossu. „Dacă vor să ne dea o altă soluţie, să înceapă cu schimbarea actualului Guvern. E cea mai bună soluţie!”, a susţinut liderul Cartel Alfa.
Liderul BNS, Dumitru Costin, a făcut apel la declanşarea grevei generale, propunere aclamată de toţi participanţii din Piaţa Victoriei.
Sindicaliştii ameninţă că, în cazul în care Guvernul îşi menţine intenţia de a tăia salariile şi pensiile de la 1 iunie, bugetarii vor declanşa greva generală din 31 mai a.c.
În ciuda tuturor previziunilor, mitingul a fost unul paşnic,  sindicaliştii părăsind, la ora anunţată de organizatori, Piaţa Victoriei. De asemenea, liderii de sindicat se aşteaptă la alte runde de negocieri cu  cei care pregătesc măsurile anti-criză, cu speranţa că mesajul celor care au fost la miting a fost corect recepţionat de către guvernanţi.

M.C.

   00:50